Hoe kom ik bovenaan in Google in 2024

Hoe kom ik bovenaan in Google, een vraag die heel vaak aan mij gesteld wordt. In dit artikel krijg je daar antwoord op, en ook hoe je zelf kunt zorgen dat je de zoekmachine gaat domineren.

Google heeft in zijn bestaan het algoritme voortdurend bijgewerkt om de meest relevante en nuttige content bovenaan in te tonen. Het doel van Google is, om de beste resultaten voor de bezoeker te laten zien. Hierin krijg je super goede tips hoe je met jouw content strategie de concurrentie verslaat.

Nu zul je van mij verwachtten dat ik vertel dat het in 2024 allemaal anders is geworden, maar raad eens… er is helemaal niets veranderd! Google wil nog steeds de allerbeste content bovenaan in de zoekmachine weergeven. De enige reden dat ze hun algoritme voortdurend aanpassen is om de kwaliteit van de zoekresultaten te verbeteren. En de slechte, niet relevante content uit de zoekresultaten te weg te laten.

Veel SEO-goeroes hebben talloze artikelen geschreven hoe je snel in de top van Google terecht komt. Je ziet dan koppen als ‘8 Tools die je op nummer 1 in Google brengen’ of ‘Binnen 1 week hoog in Google door deze ____ te gebruiken’. Veel dezelfde koppen, en vaak werkt het totaal niet.

In dit artikel laat ik echter zien dat je maar één ding moet doen om bovenaan in Google te komen in 2024.

Laten we bekijken hoe je een hoge ranking bereikt.

Als het gaat om de ranking van Google, sta me dan toe dat ik even mijn schoolmeesters hoed op zet, en je als een “kind” behandel:

Het gaat om de content, en niets anders dan de content.

Ja, dat is het geheim van Google, maak gewoon geweldige content voor jouw website.

Content blijft King in 2024

Een populaire term die vaak in de online marketingwereld wordt gebruikt is “Content is King” en dat is absoluut waar. Als je geweldige content maakt zal Google je belonen met een hoge ranking.

Want weet je, Google heeft een groot geheim ontrafeld…. bezoekers houden van hele goede inhoud van een website. Tja, dat is natuurlijk een open deur, want dat had je zelf ook al bedacht.

Iedereen wil graag bij een zoekopdracht het juiste antwoord bovenaan in zoekmachine zien. Google weet dit, en wil daarom alleen de beste resultaten laten zien voor hun bezoekers. Het doel van elke zoekopdracht is dus om het resultaat te laten zien dat de beste inhoud heeft voor die specifieke zoekopdracht.

Dat is dus het geheim om bovenin te komen, maak de meest geweldige content die er op het web te vinden is, en je wordt door Google beloont met een hoge ranking.

Ok, nu denk je misschien dat dit het einde van het artikel is, en ik je aan je lot over laat. Nee hoor, want dit ‘geheim’ van Google roept natuurlijk een aantal vragen op:

  • Wat is geweldige content?
  • Hoe maak ik de beste content?
  • Hoe vindt Google mijn website?
  • Hoe lang duurt het voordat ik bovenaan in Google sta?

Laten we alle vragen één voor één beantwoorden.

Wat is geweldige content?

De beste content is bedoeld om antwoord te geven op de vraag van de zoeker. Denk bij jouw bedrijf of branche eens na over de vragen die leven bij je klanten.

Als ik een website voor een bedrijf maak, krijg ik altijd als eerste de vraag:

“Hoe krijg ik mijn website bovenaan in Google?” (Toevallig ook waar jij naar zocht?)

Dus ik schreef een blog artikel, hoe je bovenaan in Google terecht kunt komen. In eerst instantie is het waarschijnlijk niet eens het allerbeste artikel geweest, maar door het in de loop van de tijd uit te breiden en te verbeteren, scoort het artikel op veel zoekwoorden hoog in Google die betrekking hebben op dit onderwerp.

Als ik hoog in Google rank met zoekwoorden als: “Hoe kom ik hoog in Google” dan zal ik wel iets goeds doen.

Dus begin met de meest voorkomende vraag of misvattingen over jouw bedrijf of branche. Neem de tijd om een grondig artikel te schrijven over dit onderwerp. Plaats het op je blog en deel het op social media.

Google zal je artikel vinden en het een plaats geven in de ranking.

Een supergoed artikel schrijven duurt 2 – 5 uur. Natuurlijk kun je hierop tal van uitzonderingen bedenken, maar geweldige content komt meestal niet snel en makkelijk. Het vereist tijd en moeite om dit te produceren. Maar als je die tijd er nu voor neemt zul je op termijn beloont worden met veel gratis bezoekers naar jouw website.

Hoe maak ik de beste content?

Tot nu toe heb ik het gehad over het schrijven van artikelen om super goede content te creëren. Maar blogberichten zijn niet de enige content dat er is. Wat denk je van video’s, podcast & afbeeldingen? Drie andere soorten content die bezoekers op een website graag gebruiken.

Als je artikelen in het recente verleden hebt geschreven, kun je die artikelen eenvoudig in video of podcast veranderen. Zo heb je dus niet alleen een geschreven artikel waar je op rankt. Een blogbericht op video zetten is enorm simpel, het enige wat je hoeft te doen is de geschreven tekst letterlijk in de camera oplezen. Daarna zet je het op Youtube, en heb je dus extra content zonder iets te hoeven herschrijven.

Vind je het eng om in de camera te praten? Maak dan een podcast en praat over een artikel of onderwerp waarover je veel weet. Je kunt ook zelf een video of podcast maken over een artikel die ander geschreven heeft om daar jouw mening over te geven.

Elke keer wanneer je een artikel, video of podcast maakt, moet je het op social media delen. Dit helpt Google om het te vinden en te rangschikken.

Hoe vindt Google mijn website?

Ik heb eerder al aangegeven dat als je content deelt op social media dat dit een manier is om Google te helpen jouw blogbericht te vinden. Een nog betere manier om te zorgen dat Google jouw artikel vindt, is door het simpelweg bij Google aan te geven.

Als je een video maakt en deze op Youtube zet, zal Google direct op de hoogte zijn van nieuwe content (Google is eigenaar van Youtube). Als je een podcast hebt gemaakt, dan moet je deze delen met Google Music.

Als je een artikel hebt geschreven en die op je blog hebt geplaatst, dan moet je je aanmelden voor de Google Search Console. Je geeft de URL in van jouw artikel, en Google zal regelmatig alle pagina’s van jouw website crawlen en ze een plaats geven in de ranking.

Hoe lang duurt het voordat ik bovenaan in Google sta?

Deze vraag hoor ik heel vaak, maar helaas… er is geen makkelijk antwoord op te geven. Dit is namelijk sterk afhankelijk van de branche, de concurrentie maar vooral ook door de kwaliteit van de content. Voor een makkelijkere branche en goede content kun je binnen een paar weken al op de eerste pagina staan, maar bij moeilijkere branches kan dit maanden duren. Daarnaast heeft ook de leeftijd van de website nog invloed op de ranking. Over het algemeen geld, hoe ouder de website, hoe makkelijker je een goede positie behaald.

Hoog in Google komen kun je dan ook niet even op de korte termijn ‘regelen’, maar je zult er een lange adem voor moeten hebben.

Toch heb je wel invloed hoe snel je ranking stijgt. Hoe meer content je maakt en deelt hoe sneller je zult stijgen. Stop dus niet met het maken van waardevolle content als je 1 artikel, podcast of video hebt gemaakt. Maak voortdurend waardevolle en goede content (streef naar één geweldig artikel per week) en je ziet dat je daardoor sneller een hoge positie in de zoekresultaten zult behalen.

Zoekwoord onderzoek

Is er dan helemaal niks waarmee je bij kunt dragen aan een hoge ranking? Ja, dan kan zeker wel. Door slim gebruik te maken van de woorden die je in de tekst gebruik, heb je nog enige invloed op jouw ranking in Google.

Om hoog in Google te scoren moet je weten waar jouw doelgroep op zoekt. De termen waar op gezocht wordt in Google moet je in je tekst verwerken, anders zal je website niet snel gevonden worden op die zoekterm.

Hoe je het beste een zoekwoord onderzoek kunt doen heb ik een apart artikel over geschreven. Daar lees je precies welke tools je kunt inzetten om een goed zoekwoord onderzoek te doen, met in het achterhoofd altijd de bezoeker op #1.

Maar let op, Google wordt steeds slimmer. Vroeger las Google alleen de content op jouw website, maar nu wordt ook de context gelezen waarin jouw tekst geschreven is. Dus zelfs als zoekwoorden op jouw site niet gebruikt worden, kun je wel gevonden worden op dat zoekwoord.

Hoe komt mijn website bovenaan in Google?

In dit artikel heb je gezien dat het het eigenlijk super simpel is om een hoge ranking in Google te scoren. Gewoon een simpel en niet spannend antwoord hoe je bovenaan in Google kunt komen. Je hebt geen fancy tools nodig. Ook geen 9 geheimen van een SEO-goeroe. Een hoge ranking halen in Google is gewoon ouderwets hard werken… content maken die super goed is, en je zult daarvoor worden beloont.

Uit ervaring kan ik spreken dat het op deze manier werkt. Op verschillende website heb ik hoge rankings behaald door gewoon hard te werken en enorm waardevolle content te schrijven. De aanpak zal altijd hetzelfde zijn. Geen tools en geen trucjes gebruiken.

Gewoon geweldige content maken!

winnen in google e-book

Hoger in Google?

Download gratis de meest complete online SEO gids (stappenplan)