WordPress thema kiezen

WordPress werkt met thema’s. Een thema zorgt voor de uitstraling van je website, maar wordt soms ook geleverd met een aantal standaard plug-ins. Deze maken bepaalde functies standaard mogelijk. Het enige wat je na de installatie van een thema nog hoeft te doen is de pagina’s aanmaken, tekst invoeren en je website publiceren. Doordat een thema je uitstraling bepaalt is de keuze voor een goed thema ontzettend belangrijk.

Een WordPress thema kiezen kan daarom vrij ingewikkeld zijn. Het aanbod met gratis en betaalde thema’s is gigantisch. Er zijn thema’s die direct afvallen omdat ze niet bij de inhoud van je website passen. Maar waar moet je nog meer opletten bij het kiezen van een WordPress thema? Wij hebben een paar handige tips voor het uitkiezen van een thema.

Naast uitstraling is het belangrijk dat je voor een responsive thema kiest. Dit betekent dat je website op elk apparaat goed werkt. Je website werkt zonder problemen zowel in Google Chrome als in Internet Explorer. Maar ook via je mobiele telefoon is je website goed bereikbaar. Daarnaast is het belangrijk dat je een website simpel houdt. Je voorkomt zo lange laadtijden en je website blijft gebruiksvriendelijk.I

Beste WordPress thema downloaden

Op het internet vindt je ontzettend veel thema’s om uit te kiezen, maar eigenlijk wil je gewoon het beste WordPress thema downloaden en installeren. Een thema die past bij iedere website en je naar eigen smaak kan aanpassen. Uiteraard zijn wij zelf ook op zoek gegaan naar het beste thema voor onze website. We kunnen zelf een website bouwen die aan alle wensen voldoet en ook betaalbaar is.

Divi thema WordPress

Na lang zoeken kwamen wij op het Divi thema voor WordPress uit. Als je het ons vraagt is dit het beste WordPress thema van dit moment. Het is een WordPress thema die echt alles weet te bieden wat je nodig hebt. Daar komt nog eens bij dat je hiermee echt elk design kan bouwen. Het maakt dus niet uit of je een website voor een kinderdagverblijf bouwt of een hotel.

In onze Divi review lees je alles over de functionaliteiten en voordelen van dit thema.

Divi thema review

Het Divi thema is eenvoudig in gebruik en nog belangrijker het is ook responsive. Dit betekent dat je website op elk apparaat goed werkt. Natuurlijk zijn er nog meer thema’s voor WordPress met deze functionaliteiten. Maar wat maakt Divi nou echt anders dan alle andere thema’s die er te downloaden zijn? Wij hebben alles voor je op een rijtje gezet.

Tekst module
Met een soort builder kan je modules toevoegen aan je website en hier tekst aan toevoegen. Het toevoegen van tekst aan je website is echt net zo eenvoudig als een tekst typen in Word. Ideaal als je graag je website snel en eenvoudig wilt aanpassen. Binnen een paar klikken is je website voorzien van nieuwe teksten. Met meerdere modules kan je zelfs je tekst in blokken uitlijnen. Je bouwt zo een duidelijke website voor je klanten.

Afbeelding invoegen

Je maakt via de builder eenvoudig een afbeelding module aan en je kan met slepen een afbeelding toevoegen. Met slepen kan je bepalen hoe de afbeelding het beste naast je tekst komt te staan. Er zijn zelfs verschillende animaties die je kan meegeven aan de afbeelding. Bijvoorbeeld dat er een soort slideshow in je website ontstaat met verschillende afbeeldingen. Het toevoegen van een foto aan je website is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Aftel timer

Lanceer je binnenkort een nieuw product of dienst op je website? Dan wil je graag je klanten er alvast warm voor maken. Dit kan met een speciale aftel timer. Deze countdown klok telt langzaam af tot de door jouw gekozen datum en tijd. Je kan de klok eenvoudig met een extra module toevoegen aan je website.

Aanbevelingen

Vraag jouw klanten om aanbevelingen over je bedrijf te schrijven. Je kan deze voortaan prachtig aan je website toevoegen met de aanbevelingen module. Je kan hier zelfs een foto van je klant/product of eindresultaat bijplaatsen. In verschillende klommen kan je de aanbevelingen indelen. Je krijgt zo een mooie overzichtelijke indeling van je aanbevelingen op de website.

In elke kolom op je website kan je met de divi builder een testimonial laten schrijven. Dit is een soort aanbeveling of tekstje geschreven door je eigen klanten. Je kan hier naast een naam een mooie foto bijzetten. Het is zelfs mogelijk om binnen een paar klikken de testimonial te stylen in een bijpassende kleur. Je hebt zo een prachtig geheel met de rest van de site.

Nummer teller

Het is altijd leuk om een balk te maken met een nummer teller. Je kan hierbij laten zien hoeveel klanten er al voorgingen, hoeveel projecten er zijn geweest en hoeveel jaar je al bezig bent. De nummer teller is eenvoudig als module in je website te plaatsen.

Contactformulier

Wil je graag dat je klanten contact met je opnemen via de website? Je kunt eenvoudig contactformulieren toevoegen aan iedere pagina. Je plaatst deze in de module waar je klanten contact op kunnen nemen. Divi heeft al een contactformulier geprogrammeerd, zodat je dit zelf niet meer hoeft te doen. Je hoeft hem alleen nog maar naar wens aan te passen.

Opt-in module

Wil je klanten overhalen om zich aan te melden voor je nieuwsbrief? Je nieuwsbrieven regel je voortaan via je eigen Divi website. Je kan je eigen opt-in module toevoegen en klanten kunnen zich direct registreren voor je nieuwsbrief. De opt-in module voldoet aan de Europese regelgeving.

Prijstabellen

Wil je direct open communiceren over de prijs van je dienst of product? Met prijstabellen laat je zien wat een product/dienst precies gaat kosten. Je kan er zelfs een opsomming bijplaatsen waarin staat aangeven wat de klant voor het geld terugkrijgt. Daarna kan je ze met een extra module meteen aanmoedigen om contact op te nemen voor een afspraak.

Blurb

Blurbs zijn prachtige iconen die voor een opsomming gezet kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan vinkjes, kruizen of tientallen andere symbolen. Er zijn ruim 300 symbolen waar je uit kan kiezen die blurb genoemd worden. Met Divi kan je ze eenvoudig gebruiken om je eigen opsomming te maken. Of aan de klant iets duidelijk te maken met de hulp van een opsomming.

Code module

Wil je toch een klein stukje zelf coderen midden in je Divi thema? Geen probleem, je kan gewoon een code module aanmaken. In deze module kan je stukjes tekst toevoegen en coderen met HTML. Handig als er geen module is voor het stukje code wat je wilt toevoegen aan je website. Je krijgt zo binnen de Divi builder de volledige vrijheid om zelf iets te maken.

Button toevoegen

Wil je een mooie button aan een tekst toevoegen? Bijvoorbeeld als link naar een pagina? Of als call to action button? Geen probleem want met Divi kan je kiezen uit verschillende buttons die matchen met de kleuren van je website. Je laat binnen een paar klikken je call to action extra opvallen. Codeer kennis is hier niet voor nodig en dit maakt Divi zo gebruiksvriendelijk om te gebruiken.

Portfolio laten zien

Wil je op je website graag een portfolio laten zien? Met de portfolio module maak je binnen een handomdraai een portfolio op je website. Technische kennis is hier echt niet voor nodig. Bij elke afbeelding op je website is nog extra ruimte om uitleg en een testimonial bij te plaatsen. Je maakt jouw portfolio zo helemaal af.

Overtuigd? Download het Divi thema!

Honderden gratis templates

Met Divi kan je door te klikken en te schuiven binnen een half uur al een eigen website bouwen. Heb je geen inspiratie? Dan kan je een vooraf geïnstalleerde template gebruiken. Er zijn er een paar honderd die al volledig ingedeeld zijn in blokken, kleuren en foto’s. Het enige wat je nog hoeft te doen is de tekst en foto’s aanpassen. Elke week komen er weer nieuwe gratis templates voor Divi bij.

Geen technische kennis nodig
Eén van de grootste pluspunten van Divi is dat je geen technische kennis nodig hebt. Binnen een paar klikken zet je modules neer en vul je de website met tekst en foto’s. Met de visual builder kan je zelfs live zien wat je doet. Handig als je er graag meteen een beeld bij wilt hebben. De templates van Divi zijn eigenlijk door iedereen makkelijk te gebruiken. Dit maakt het ook één van de beste WordPress thema’s op dit moment.

Divi heeft zelfs de mogelijkheid om in samenwerking met Woocommerce binnen een paar minuten je eigen webshop te bouwen. Er zijn honderden standaard templates die je daarvoor kunt gebruiken. De templates zijn afgesteld op Woocommerce, waardoor je webshop binnen een handomdraai gebouwd is. Je kan zo zonder technische kennis je eigen webshop starten met Divi.

Meteen zichtbaar in Google

Als je website vindbaar moet worden binnen zoekmachines, dan dient hij te voldoen aan verschillende eisen. Eén van de eisen is dat hij technisch in orde moet zijn en er geen codeerfouten in mogen zitten. Google controleert hierop en neemt dit o.a. mee in je ranking. Bij Divi zit je meteen goed en is het eenvoudiger om je website vindbaar te maken binnen Google.

Divi thema kopen

Ruim 500.000 klanten gingen je al voor om het Divi thema te kopen. Wij begrijpen wel wat ze in het thema zien. Het blijft één van de beste WordPress thema’s op dit moment. Als je zelf geen codeer kennis hebt is dit de meest eenvoudige methode om een website te bouwen. Het is ook nog eens goedkoper, dan een webdesigner inhuren om je site te bouwen. Koop hier het Divi thema, en start vandaag nog!

Divi thema downloaden

Als je WordPress gedownload hebt kan je direct doorklikken naar thema’s. Je komt hier honderdduizenden thema’s tegen. Een groot deel is gewoon gratis te downloaden. Divi is helaas niet gratis te downloaden. Dit komt doordat de template veel uitgebreider is, dan de meeste thema’s die je download. Het gebruiksgemak is veel hoger en je hebt geen technische kennis nodig. Dit betekent dat je op de kosten van een dure webdesigner bespaart.

Voor een vast bedrag download je vandaag nog het Divi thema. Je krijgt hiermee toegang tot alle templates en onbeperkt support vanuit de Divi community. Als je vragen hebt over een foutje in de website of de installatie, dan kan je altijd bij de community terecht. Daarnaast ontvang je een uitgebreide handleiding over het installeren van de thema. Regelmatig ontvang je ook nog eens gratis updates, zodat je website zelfs jaren later nog up-to-date blijft. Wil je hier ook van profiteren? Download dan vandaag nog je eigen Divi thema!

In verhouding met een gratis WordPress thema krijg je bij Divi veel meer terug voor de betaling van een relatief klein bedrag. In de gratis thema’s zitten helaas vaak technische fouten. De thema’s worden m